NaslovnicaBiHDF: Logičan z...

DF: Logičan zahtjev HDZ-a, sutra će tražiti i treći entitet

Demokratska fronta je poručila da, ohrabreni posljednjim odlukama Christina Schmidta, a koje favoriziraju jednu političku stranku – HDZBiH, sada idu korak dalje ka pokušaju derogiranja temeljnoga prava građana da biraju i izaberu sukladno važećem Ustavu i Izbornom zakonu. Dodaju da nitko nema pravo prekrajati slobodno iskazanu volju građana na izborima. Međutim, zahtjev HDZ-a sasvim je očekivan i logičan nakon što im je od visokog predstavnika isporučen Dom naroda. Sutra će tražiti teritorijalnu reorganizaciju, odnosno treći entitet, a nakon nje i raspad države Bosne i Hercegovine, poručili su iz DF-a.

Visoko.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.