SportOstali sportoviDevet medalja za BiH

Devet medalja za BiH

Na internacionalnom takmičenju u paraatletici Ostrava 2024. bh. reprezetativci su premašili sva očekivanja.

Pet reprezentativaca osvojilo je devet medalja. Naši najuspješniji takmičari Omar Bojčić i Faris Ibrahimpašić okitili su se sa po dvije zlatne medalje u trkama na 100 i 400 metara.

Željka Šandrk iako je na takmičenje stigla povrijeđena uspjela je da postavi novi državni i lični rekord u disciplini koplje, gdje je osvojila bronzanu medalju, i srebro u disciplini bacanje kugle.

Adrian Bošnjak u skoku u vis osvojio zlatnu medalju, a u disciplini 100 m bronzanu.

Naš najiskusniji paraolimpijac Dževad Pandžić potvrdio svoje kvalitete i osvojio zlatnu medalju.

“Zaista rezultati vrijedni pažnje u ostvareni, za svaku pohvalu. Zahvaljujemo se BH Telecom i Visit Sarajevo koji su omogućili odlazak reprezentacije na ovo takmičenje”, rekao je za Federalnu televiziju selektor Dino Bojčić.

Federalna.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE