Devet medalja za bh. predstavnike na Europskom klupskom taekwondo prvenstvu

Na Evropskom klupskom taekwondo prvenstvu održanom u Sofiji bh. predstavnici osvojili su devet medalja, od čega jednu zlatnu, četiri srebrene i četiri bronzane.

Marija Jokić osvojila je zlatnu medalju u kategoriji juniorki do 68 kilograma. Nakon što je bila slobodna u prvom kolu ostvarila je pobjede nad predstavnicama Grčke i Srbije, da bi u finalnom meču savladala predstavnicu Turske i tako nastavila sa odličnim rezultatima.

Nedžad Husić je u kategoriji seniora u konkurenciji 27 takmičara osvojio srebrenu medalju. U finalnom meču protiv predstavnika Tunisa Husić je ostao bez zlatne medalje, ali je osvojio dodatne bodove za svjetsku ranking listu i bolju poziciju na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Bakuu.

U konkurenciji kadeta do 172 cm Afan Demirović iz Taekwondo kluba Šampion osvojio je drugo mjesto, kadetkinja Hena Melez iz Taekwondo kluba Novi Grad je u konkurenciji do 148 cm osvojila treće mjesto, a bronzana je takođe bila Lamija Alihodžić iz Taekwondo kluba Iskra.

Osim navedene Marije Jokić u konkurenciji juniorki medaljama su se okitili Ema Kurić iz Taekwondo kluba Željezničar u kategoriji do 59 kilograma, Nihada Hodžić iz Taekwondo akademije Tešanj u kategoriji do 63 kilograma, Sara Pidro iz Taekwondo kluba Bugojno u kategoriji do 68 kilograma. Junior Benjamin Husić iz Taekwondo kluba Novi Grad bio je bronzani u kategoriji do 68 kilograma.

Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.