SvijetDeutsche Bank će platiti 75 miliona dolara žrtvama Jeffreyja Epsteina

Deutsche Bank će platiti 75 miliona dolara žrtvama Jeffreyja Epsteina

Deutsche Bank pristala je da plati 75 miliona dolara žrtvama seksualnog prijestupnika Jeffreyja Epsteina, objavili su američki mediji u srijedu. U tužbi se navodi da je Deutsche Bank znala za Epsteinovu mrežu maloljetnih djevojaka i omogućila trgovinu bijelim robljem.

Njemačka banka upravljala je Epsteinovim novcem do juna 2019. i platila je kaznu od 150 miliona dolara njujorškim regulatorima 2020.

Po sličnim takčama optužena je i američka banka JP Morgan Chase.

Epstein se ubio u zatvorskoj ćeliji u New Yorku 2019. dok je čekao suđenje za trgovanje u svrhu seksualnog iskorištavanja.

Milijarder je ranije optuživan za seksualno maltretiranje i zlostavljanje maloljetnica kao i navođenje na prostituciju.

Visoko.ba/federalna.ba/AA


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE