SvijetDeutsche Bahn udvostručio prodaju piva u prvih šest dana Eura 2024

Deutsche Bahn udvostručio prodaju piva u prvih šest dana Eura 2024

Deutsche Bahn je udvostručio prodaju piva u prvih šest dana Eura 2024, saopćio je nacionalni željeznički operater u ovoj zemlji.

Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se na stadionima u 10 gradova širom Njemačke do 14. jula.

Deutsche Bahn je u saopćenju naveo da su navijači uzeli 44.588 litara piva – dvostruko više od uobičajene količine – koje je kupljeno na vozovima između 14. i 19. juna. To je dodatak alkoholu koji je na vozove dopremljen od vanjskih dobavljača.

Zbog turnira je također povećana prodaju grickalica i pića, s povećanjem potražnje za 63 posto kobasica u rolnama.

Jedan od glavnih sponzora Eura 2024, Deutsche Bahn je objavio da je više od tri miliona ljudi koristilo njegove brze ICE i međugradske vozove tokom prvih šest dana turnira, uključujući hiljade fudbalskih navijača.

 

 

 

 

Visoko.co.ba/federalna.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE