NaslovnicaLokalne TemeDetalji proje...

Detalji projekta “Uređenje lijeve obale rijeke Bosne u Visokom”: Uz nasip predviđena i pješačko-biciklistička staza i zeleni pojas

Iako je redakcija portala Visoko.co.ba još prije deset dana poslala upit/mail Službi za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke Visoko, te početkom sedmice i telefonski kontaktirala pomoćnika gradonačelnika Emira Fejzovića, ostali smo uskraćeni za odgovore vezane za projekat “Uređenje lijeve obale rijeke Bosne i polaganje kolektora otpadnih voda u Visokom”.

Nažalost, praksa (ne)rada nekih Službi pri Gradskoj upravi Visoko iz mandata bivše vlasti, sudeći prema odgovornosti prema medijima i visočkoj javnosti nastavlja se i dalje.

Bez obzira na činjenicu da odgovore od Službe za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke Visoko nismo dobili, redakcija portala Visoko.co.ba je došla do informacija da je izabran najpovoljniji ponuđač za javnu nabavku radova “Uređenje lijeve obale rijeke Bosne i polaganje kolektora otpadnih voda u Visokom”.

Prema dokumentu do kojeg smo došli, ponuđaču “Konzorcij ŠPIC Beton d.o.o. Zenica i MIBRAL d.o.o. Sarajevo”, će se dodijeliti prijedlog ugovora za javnu nabavku radova na ovom projektu.

Foto: Visoko.co.ba
Foto: Visoko.co.ba

Također, prema informacijama do kojih smo došli, ovaj projekt finansiraju dva ugovorna organa Agencija za vodno područje rijeke Save Sarajevo koja osigurava 248.000 KM i Grad Visoko sa 85.000 KM učešća.

– Normalni profil je određen na proračunati nivo stogodišnjih voda na koje je dodato nadvišenje od 80 cm. Na kruni nasipa je predviđena pješačko-biciklistička staza širine 2 m popločana betonskim prizmama sa betonskim ivičnjacima i zeleni pojas širine 40 cm – stoji u tenderskoj dokumentaciji.

Rok za izvođenje radova je 90 radnih dana.

Redakcija / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.