Deset novih policijskih službenika u ZDK položilo zakletvu

1429

Danas, 19.05.2015. godine, u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona upriličeno je svečano polaganje zakletve za deset kandidata, koji su okončali osnovnu policijsku obuku na Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova u Sarajevu i koji su zasnovali radni odnos u ovom ministarstvu u činu mlađeg inspektora.

Nakon polaganje zakletve, mlađi inspektori su potpisali etički kodeks policijskog službenika, te ugovore o radu.

Svečanosti je prisustvovao ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, Hajrudin Žilić, koji je u svom obraćanju kadetima čestitao na završetku edukacije i postignutim rezultatima, te ukazao na specifičnost i težinu policijskih poslova, kao i obavezu zakonitog i profesionalnog postupanja kadeta u njihovom budućem radu, uz obavezu dosljednog i maksimalnog poštivanja ljudskih prava i dostojanstva.

Nakon ministra Žilića kadetima se obratio policijski komesar, Semir Šut, koji je u svom izlaganju naglasio da je profesionalno postupanje i djelovanje policijskih službenika zaista jedna stalna borba i da će obavljati jedan od najčasnijih, ali sigurno i najtežih i najopasnijih poslova, a to je očuvanje lične i imovinske sigurnosti građana i da će obavljajući te poslove mnogi doći u situaciju da u namjeri zaštite života naših građana rizikuju vlastiti život i zdravlje.

“Očekivanja zajednice su velika i naši građani žele da sa svojim porodicama žive i rade u sigurnom i uređenom ambijentu. Mi smo se na to obavezali i to im moramo priuštiti. Samo časnim, profesionalnim i ozbiljnim radom i pristupom radnim zadacima, možemo odgovoriti postavljenim zahtjevima. Želim vam puno sreće u radu, odlične rezultate, da budete moralni i profesionalni službenici na koje će naše ministarstvo biti ponosno, a sa druge strane,  isto tako, da budete časni građani” – na kraju svog obraćanja rekao je komesar Šut.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.