SvijetDemonstranti tražili ostavku gradonačelnika Tirane

Demonstranti tražili ostavku gradonačelnika Tirane

U Tirani su danas ponovo održani protesti građana koji su tražili ostavku gradonačelnika Eriona Veliaja te osudili korupciju u opštini.

Demonstranti su bacali dimne bombe i molotovljeve koktele u pravcu zgrade opštine Tirana, zbog čega je došlo do izbijanja manjeg požara koji je ubrzo ugašen. Protest je osiguravalo desetine pripadnika policijskih snaga.

Protest je organizovan na poziv predstavnika opozicionih partija, Demokratske partije Albanije i Slobodarske partije, kao i predstavnika civilnog društva.

Proteklih sedmica u Albaniji organizovano je nekoliko protesta kojim se želi ukazati na slučajeve korupcije u Opštini Tirana. Protesti su mahom protekli uz tenzije incidente.

Protesti su organizovani nakon hapšenja bivših funkcionera Opštine Tirana u martu ove godine, optuženih za korupciju.

Organizatori su upozorili na nastavak protesta.

 

 

 

 

Visoko.co.ba/federalna.ba/AA


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE