Demobilisani borac tužio Općinu Visoko zbog Dinke Omanović

To je nama naša borba dala

1349

Kako saznaje Visoko.co.ba iz izvora bliskih Općini Visoko, tzv”reformatori” susreću se sa novom tužbom nezadovoljnih nezaposlenih Visočana koji vjerujući u poštenje i transparentnost onih koje su birali 2012.godine i dalje konkurišu na pozicije u Općini Visoko koje su izgleda unaprijed predodređene za podobne i stranački lojalne.

Najnoviji primjer je navodna tužba jednog demobilisanog borca koji navodi kao razlog tužbe da mu nisu uzeli u obzir da je on demobilisani borac tako da je bodovanje u konačnici neregularno. Podsjećamo da se radi o radnom mjestu “Stručni saradnik u službi općinskog načelnika”. O tome smo već i ranije pisali, tačnije dekodirali smo sva naštimana radna mjesta u Općini nakon lokalnih izbora, tačnije kada su objavljeni konkursi hirurški precizno smo predvidjeli ko će sve biti primljen na koje radno mjesto. A kako vrijeme prolazi jasno se vidi da nigdje nismo ni pogriješili. Pomenuti primjer po ko zna koji puta u ove dvije godine ukazuje i dokazuje kako pojedinci Općinu smatraju privatnom prčijom i sukladno s tim se i zajebavaju sa sudbinama mnogih nezaposlenih.

U slučaju nepravde nanešene demobilisanom borcu ukoliko se bude poštovao zakon Sud će donijeti presudu u njegovu korist ili postoji druga varijanta u kojoj će doći do “sporazumne nagodbe” što ne bi bio prvi slučaj.

A ne tako davno subjekt ove priče po instrukcijama onih koji je i danas koriste za ostvarivanje svojih ličnih interesa javno je govorila protiv nepravde čiji je danas sastavni dio.

http://https://www.youtube.com/watch?v=oi8LszPglBU

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.