Delibašić i Mušinbegović prisustvovali realizaciji projekta ,,I mi preuzimamo odgovornost za život u miru”

779

Kantonalni zastupnici SBB BIH u Skupštini ZDK, Naida Delibašić i Kemal Mušinbegović jedini su predstavnici višeg nivoa vlasti koji su prisustvovali realizaciji projekta ,,I mi preuzimamo odgovornost za život u miru,, i promociji “Brošura Mira” koja je održana u Velikoj sali Općine Vareš.

Svrha projekta je povezati žene različitih etničkih, vjerskih i dobnih pripadnosti koje su u ratnom i poslijeratnom vremenu podlegle sveprisutnom negativnom i bezperspektivnom ozračju. Područja implementacije su Kraljeva Sutjska (Općina Kakanj), općina Vareš i grad Mostar.

-“Žene moraju biti jedinstvene na svim projektima kako u politici, tako i u svakodnevnim aktivnostima u smislu da podrže jedna drugu – poručio je Kemal Mušinbegović.

Naida Delibašić je izjavila kako je i sama žena i da bi bilo besmisleno da bude protiv sebe i to je poruka koju bi sve žene trebale da nose u srcu.

Zajednicki zaključak zastupnika i zastupnice SBB-a je da se stavljaju na raspolaganje današnjim učesnicama, te da će podržati njihove projekte i u budućnosti.
Glavni pokretač ovog projekta je udruženje “Forma F” iz Mostara.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.