Delegacija Skupštine Ze-do kantona posjetila Arheološko-turistički park “Ravne 2”

DELEGACIJA SKUPŠTINE ZDK U SRIJEDU U POSJETI PARKU „RAVNE 2“

U srijedu 5.jula delegacija Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, na čelu sa predsjedavajućim Skupštine Jasminom Duvnjakom, te visočkim predstavnicima u ovoj instituciji, kao i predsjednicima klubova, posjetit će arheološko – turističke lokacije, novootvoreni Arheološko – turistički park „Ravne 2“, kao i Prahistorijski kompleks tunela Ravne.

Povod posjete je inicijativa visočkog zastupnika u Skupštini ZDK, Kemala Mušinbegovića, da se park „Ravne 2“, proglasi parkom od kantonalnog značaja. Posjeta članova skupštine ZDK počinje u 10:00 sati obilaskom parka „Ravne 2“, a planiran je obilazak Muzeja Fondacije na Ravnama, kao i posjet Prahistorijskom podzemnom labirintu tunela Ravne.

– Odlučeno je da u srijedu delegacija Skupštine ZDK, kao i ministri u Vladi, koji su također pozvani, posjetimo Arheološko – turistički park „Ravne 2“ i na licu mjesta se uvjerimo u brojne sadržaje ovog posebnog parka, koji su do sada posjetile desetine hiljada ljudi iz cijelog svijeta. Nakon ove posjete Skupština bi se na narednoj sjednici trebala izjasniti o mojoj inicijativi, te ovaj prelijepi prostor koji je dr. Osmanagić poklonio Visokom, kantonu i našoj zemlji, proglasiti parkom od kantonalnog značaja. – kazao nam je podnosilac inicijative Kemal Mušinbegović.

piramidasunca.ba