NaslovnicaZDKPolitikaDelegacija NE...

Delegacija NES-a posjetila općinske organizacije

Jučer je regionalna delegacija NES-a BiH, koju je predvodio poredsjednik Regije 3 NES-a (Zeničko-dobojski i Srednjobosasnski kanton) doc.dr.sci  Ramo Isak posjetila općinske organizacije NES-a Zavidovići, Maglaj, Doboj Jug, Tešanj i Žepče.

Analizirana je aktuelna politička situcija u Općinama i trenutna organizaciona struktura NES-a u tim lokalnim zajednicama. Dogovorene su mjere i aktivnosti na kadrovskom i organizacionom ustrojstvu i pozicioniranju NES-a kao nezaobilaznog faktora vlasti na lokalnom i kantonalnom nivou.

Akcentirana je opredjeljenost NES-a da jasno i precizno prepozna i artikuliše potrebe građana lokalnih zajednica i predloži, odnosno preduzme efikasne mjere na poboljšanju materijalnog, socijalnog, zdravstvenog i kulturnog života građana.

Sa načelnikom Općine Zavidovići (NES BiH) g-dinom Hašimom Mujanovićem razgovarano je o prioritetima aktivnosti u cilju hitnog rješavanja potreba kako ove lokalne zajednice, tako i njenih građana.

Delegacija NES-a se uvjerila da je kadrovski spremna da u ovim Općinama spremna da preuzme odgovornost za bolji život građana, te da u tome ima podršku građana i viših nivoa NES-a.

PRESS Služba NES-a / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.