NaslovnicaLokalne TemeDelegacija Mu...

Delegacija Muftijstva sarajevskog posjetila Medžlis Islamske zajednice Gračanica

Delegacija Muftijstva sarajevskog na čelu sa muftijom Nedžadom Grabusom, te rukovodiocem Službe za vjerske poslove i obrazovanje dr. Ahmedom ef. Purdićem i dr. Senadom Ćemanom, danas je posjetila Medžlis Islamske zajednice Gračanica. Domaćini su im bili glavni imam Senaid ef. Uzunović, predsjednik Medžlisa Kemal Baković, kao i gradonačelnik Visokog Mirza Ganić i direktor Medrese „Osman ef. Redžović“ Dženan Handžić.

U pitanju je redovni obilazak medžlisa i susreti sa imamima i drugim vjerskim licima, kako bi se članovi Muftijstva upoznali sa ljudima na terenu.

– Što god budemo u mogućnosti potrudit ćemo se da pomognemo, a posebno nam je drago da je ovom našem dolasku i obilasku prisustvovao i gradonačelnik Mirza Ganić, s kojim ćemo uskoro imati i zvanični susret u Gradskoj upravi Visoko. Drago mi je da smo imali priliku razgovarati, da čujemo ljude i vaše mišljenje i kako možemo biti uz vas. – kazao je između ostalog muftija Nedžad ef. Grabus.

Tokom susreta i sastanka obratili su se i imami Medžlisa IZ Gračanica koji su naglasili kako je najveći problem s kojim se susreću sve manji broj djece u mektebima i „bijela kuga“ koja prazni naše gradove i sela.

Gradonačelnik Mirza Ganić je također delegaciju upoznao sa aktivnostima Medžlisa Gračanica, te napomenuo kako imaju punu podršku Gradske uprave, koja shodno svojim mogućnostima pomaže u svim projektima i akcijama, poput pomoći u izgradnji zgrade Medžlisa Islamske zajednice u Gračanici, organizaciji Škole Kur'ana, ali i u drugim aktivnostima.

Nakon posjete Gračanici delegacija Muftijstva je posjetila i Medresu „Osman ef. Redžović“ gdje im je domaćin bio direktor te školske ustanove Dženan Handžić.

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.