Delegacija iz Zeničko-dobojskog Kantona posjetila Srebrenicu

165

Dana 26.05.2022. godine delegacija iz Zeničko-dobojskogkantona koju je predvodio predsjedavajući Skupštine ĆazimHuskić posjetila je Srebrenicu. U sastavu delegacije su još bilinačelik Općine Žepče Mato Zovko, predsjedavajućiOpćinskog vijeća Žepče Edin Šišić, zamjenikpredsjedavajućeg Općinskog vijeća Žepče Ivica Penić, predsjednik Kluba Bošnjaka u Općinskom vijeću Žepče Haso Mandžuka i bivši predsjedavajući Općinskog vijeća Žepče Muhamed Jusufović.

Delegacija iz Zeničko-dobojskog kantona u Potočarima je položila cvijeće i odala počast žrtvama genocida, a potom suobišli mezarje uz pratnju direktora Memorijalnog centra Srebrenica Emira Suljagića.

     

Ovom prilikom su se sastali i razgovarali sa direktoromMemorijalnog centra Srebrenica Emirom Suljagićem, koji je izrazio zahvalnost na posjeti koja je upriličena. Suljagić je goste upoznao sa prilikama u Srebrenici, potrebamaMemorijalnog centra Srebrenica i problemima sa kojima se suočavaju u svakodnevnom radu. Naročitu zahvalnost iskazaoje Skupštini i Vladi Zeničkodobojskog kantona nakontinuiranoj podršci radu Memorijalnog centra, kao i OpćiniŽepče koja tradicionalno izdvaja kroz budžet Općine sredstvaza podršku u radu Memorijalnog centra Srebrenica.

Direktor Suljagić je ovom prilikom pohvalio i aktivnost, Ministarstva za obrazovanje nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, kao svijetli primjer u Bosni i Hercegoviniu okviru kojih redovno organizuju posjete Memorijalnomcentru Srebrenica za djecu osnovnih i srednjih škola izZeničko-dobojskkog kantona.

Tokom posjete gosti su uz pratnju kustosa Memorijalnogcentra Srebrenica obišli i dostupne izložbe Koracima onihkoji (ni)su prešli“, “Srebrenica: Naša priča”, “Životi iza poljasmrti“, te stalnu izložbuGenocid u Srebrenici: neuspjehmedunarodne zajednice’.

Stručna služba Skupštine ZDK / Visoko.co.ba

Komentari

komentara