BiHDejan Šćepanović na Bošnjaci.agency portalu: Ruski veto - šamar pravdi i poraz...

Dejan Šćepanović na Bošnjaci.agency portalu: Ruski veto – šamar pravdi i poraz ljudske civilizacije danas

Izvor: FB status Dejan Šćepanović

E cestitam Putine upravo si napravio zemljotres jer ce se svi pravi ruski partizani poceti da okrecu u grobu.

Premda je UN odavno smiješna i nebitna institucija Rusi su trebali naci pametniji nacin geopolitickog šukanja Zapadu od negiranja genocida.

Jasno je meni da Rusija trazi svaki nacin da fokus medjunarodne javnosti skrene sa Krima, i rusofonskih dijelova Ukrajine te haotičnog stanja u vlastitoj drzavi – ali valjda ima neka osnovna granica ljudskosti koja se ne prelazi usferi globalne politicke bitke.

Suzdrzani glas Kine me ne čudi jer je ista uvijek imala bicefalnu pojavu na međunarodnoj sceni – kreditiraju Ameriku ali imaju interes i sa komšijom Rusijom. Kako god kineska ljudskost nikada nije bila naročito na cijeni u mojoj percepciji. Njihova želja da konačno postanu super-sila i ekonomska zemlja broj 1 u svijetu pregazit će i preko masovnih grobnica.

Kako god UN ovim potezom je konacno dokazao da je potreban svijetu kao namigivanje ćoravom. Liga naroda je propala – propadnite i vi. Vidite da vas niko ne “zakida” ni 1 %.

Na kraju Amerika je dokazala ponovo da su šta god Bosanci mislili ili osjećali ostali najbolji prijatelji naše države. Udrobila je njihova ambasadorica u svom govoru o Srebrenici i krizu u Sjevernoj Koreji i mrznju prema Assadu i nisam pretjerano naivan da mislim da na prvoj crti odbrane ljudske casti po ovom pitanju zato što nas pretjerano vole – ali zadnjih 2 decenije interesi Amerike i BiH su u lijepoj simbiozi i biće nam prijatelji dok je tako i to trebamo da iskoristimo.

Treba napomenuti da je u trenutnoj američkoj administraciji i potpredsjednik Joe Biden koji je bio jedan od najglasnijih u Kongresu za spriječavanja rata i provjereni prijatelj BiH.

Što se Velike Britanije tiče njihove krokodilske suze me ne dodiruju a posebno naknadna pamet lažnog liberala i još lažnijeg lorda Paddy-a Ashdowna koji se istakao po tome što je bio sve osim medijator a ponajviše podrepna muha Miloševića tokom rata u BiH.

Na kraju vjerovatno će zvanična Srbija ovim činom Rusije polako da mjenja retoriku o putu u EU i u bescijenje prodati svojoj “braći” još jedno javno preduzeće kako su to uradili sa NIS-om. Što se građana Srbije ali i jednog dijela građana BiH rusofilstvo će ponovo da skoči za par procenata a četničke vojvode Nikolić i Vučić će ponovo pokušati balansirati između dvije krajnosti – Rusije i EU.

Zaključak – veliki poraz ljudske civilizacije danas.

No to nije ništa čudno u velikoj političkoj igri koja je do sada uspjela priznati samo jedan jedini genocid i to onaj nad Jevrejima, dok Jermeni, Romi, Ruanda, ustaški genocid, muslimani u Burmi, Tatari u Rusiji itd idalje čekaju neko novo proljeće ljudskosti.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE