Dejan Šćepanović: Koliko smo ispred nesretnog Žepča?

Na posljednjoj održanoj sjednici Vijeću smo saznali najljepšu vijest u zadnjih pola decenije. Naime nakon 5 godina ubjedljivog rekorda naše općine koja je statistički imala najmanju prosječnu platu u ZDK – sada imamo drugu najmanju prosječnu platu u kantonu iza Žepča.

Kako god ljudi koji su pravili informaciju o stanju privrede i zaposlenosti su napisali da i dalje imamo namanju prosječnu platu jer – navika i tradicija su učinile svoje. Ostalo ljudima u glavi – ipak to su pisali zadnjih pet godina i zašto ne i šestu?

Ali ne – vijećnici većine su se pobunili i tražili da se ispravi taj netačan zaključak u stilu “ne, ne molim vas – Žepče je gore – ispravite” jer ipak radi se o razlici od 18-20 KM – koliko smo ispred nesretnog Žepča.

Pisala se historija. Predlažem i da se napravi kakva parada – vojna, vatrogasna, administrativna kako bi narod mogao salutirati herojima koji su nas spasili zadnjeg statističkog mjesta i uspješno digli na predzadnje.

Kakogod trijumf nad Žepčem tom poznatom općinom po privrednom napretku nije nimalo bezazlen. Ipak općina sa skoro duplo manje stanovnika od Visokog (22 000) i sa nešto manjim budžetom (8 miliona) nije bila lak protivnik za borbu protiv zadnjeg mjesta na tabeli.

Druga najrazvijenija općina u Jugoslaviji – Visoko poslije Maribora, je konačno pokazala zube pobjedivši Žepče.

Historijski uspjeh. Epohalan rezultat.

Sad konačno imam nešto pričati unucima. Buduće generacije će nas pitati – ” A gdje si bio čika Dejo 29.06.2017. godine kada smo pobijedili Žepče?”.

“Na paradi pobjede”.

(Izvor, Facebook)