Dario Pekić: Vlada ZDK donijela odluke o značajnim projektima za Visoko

Jutros je Vlada ZDK u Programu javnih investicija ZDK, a na osnovu analize dostavljenih projekata i na preporuku Komisije za Program javnih investicija donijela odluku da podrži projekte za period 2023-2025., među kojima su pozitivno ocjenjena i četiri projekta iz Visokog:

Tom prilikom je izvršeno ocjenjivanje slijedećih projekata:

  • Izgradnja fekalne kanalizacije za MZ Zimča, Visoko (predlagač Grad Visoko), Izgradnja fekalne i oborinske kanalizacije u naselju Smršnica, Visoko (predlagač Grad Visoko),
  • Izgradnja fekalne kanalizacije u naselju Tramošnjik, Visoko (predlagač Grad Visoko),
  • Rekonstrukcija i proširenje kanalizacione mreže u naselju Moštre, Visoko (predlagač Grad Visoko), i
  • Rekonstrukeija lokalne saobraćajnice Mulići-Poriječani u Visokom, (predlagač Grad Visoko).

Jedino ovi predloženi projekti su ispunjavali uvjete propisane članom 12. Uredbe o načinu i kriterijima za pripremu, izradu i praćenje realizacije programa javnih investicija.

Nakon toga, Komisija je dostavila Ministarstvu finansija rang listu kandidovanih prioritetnih projekata.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.