Dario Pekić: Odlučno u rješavanju problema građana naselja Ljetovik kao i ulice Rašidovića

Predsjednik GO A-SDA Visoko Dario Pekić u pratnji najbližih saradnika i članova ove stranke, održao je sastanak sa građanima naselja Ljetovik kao i ulice Rašidovića u starom gradu Visoko.

Prema trvdnjama građana, cesta je blokirana zbog neodgovornosti jednog od njihovih komšija. Nakon što su građani iznijeli probleme koji su se ticali saobraćajne infrastrukture te određenih neregularnosti, Pekić je konstatovao kako će rješavanje zahtijevati putem Gradskog vijeća Visoko.

„Ukoliko budem budući gradonačelnik ili budem u vlasti sa budućim gradonačelnikom, ove ću probleme riješiti. Neophodno je da se zna šta je čije, jer Bosna i Hercegovina je pravna država. Neogovorni građanin će dobiti nalog za bespravno blokiranje puta preko gradske zemlje. Nadležna služba će uraditi proračun koliko košta dogradnja ceste kako bi se planiralo za budžet u narednoj godini. Obećavam da ću to u ime vas da napravim“, istakao je tokom posjete Pekić.

Nakon rješavanja asfaltiranja dijela puta u naselju Ljetovik Pekić je obećao da će se završiti radovi i u ulici Rašidovića.

Press ASDA / Hazim Okanović