NaslovnicaPreporukaDanska polici...

Danska policija u potrazi za odbjeglim kengurom

Policija na jugoistoku Danske je danas pozvala javnost da pomogne u pronalasku životinje koja je snimljena kako skače preko polja i izgleda kao kengur.

Policija je na Facebooku objavila da je jedan vozač video torbara kako skače po okolini u blizini Ulsleva, sela 16 kilometara od lučkog grada Rodbihavna odakle se trajektima može stići do sjeverne Njemačke.

Vozač je životinju snimio ali je video snimak od tri sekunde kratak i nema dobru oštrinu. Niko nije prijavio nestanak kengura i životinja se ne smatra opasnom.

Policija Južnog Zelanda i Loland-Falstera zatražila je da se bilo kakva informacija o tome gdje se životinja nalazi prijavi na broj za hitne slučajeve 114.

Uprkos činjenici da kenguri nisu uobičajeni u sjevernoj Evropi ovo je drugi put da je ista policijska oblast obratila za pomoć u pronalaženju istih, 2014. godine kengur je pobjegao sa privatne farme životinja u toj oblasti.

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/federalna.ba/Beta

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.