Lokalne TemeDaniken i Giorgio u posjeti Osmanagiću u Megalitnom parku u Bolu

Daniken i Giorgio u posjeti Osmanagiću u Megalitnom parku u Bolu

Najpoznatiji živući istraživač drevnih civilizacija Erich Von Daniken te producent hit serije “Ancient Aliens” na History Channel-u Giorgio Tsoukalos posjetiće Megalitni park u Bolu i sresti se sa dr. Semirom Osmanagićem 4. jula 2016.

Semir i Sabina Osmanagić izgradili su Megalitni park u Bolu na Braču (Hrvatska) 2014. godine koji nizom kamenih instalacija simbolizira energiju Solarnog sistema, piramida, kamenih kugli, dolmena i menhira. Nezvanično su ga otvorili Michael Tellinger (Južna Afrika), Valery Uvarov (Rusija) i Klaus Dona (Austrija) u septembru 2014.

Zvanično otvaranje Megalitnog parka bilo je u augustu 2015. u prisustvu načelnika Općine Bol Tihomira Marinkovića, predsjednika Turističke zajednice Bol Markita Marinkovića i brojnih drugih zvanica kada je istaknuto da je “Bol dobio jedinstvenu turističku atrakciju”. (www.megalitnipark.com)

Erich Von Daniken je tokom svoju višedecenijske karijere objavio niz bestselera i sa 62 miliona prodatih knjiga je postao jedan od najčitanijih autora svih vremena. Giorgio Tsoukalos je autor brojnih epizoda “Ancient Aliens” koje su pogledali desetine miliona gledalaca širom svijeta. Urednik je časopisa “Legendary Times Magazine”.

Daniken je posjetio Osmanagića u maju 2014. na lokaciji bosanskih piramida i prahistorijskih podzemnih tunela u Visokom (http://piramidasunca.ba/bs/press/item/9281-daniken-posjetio-bosanske-piramide-ovo-je-najveći-misterij-moje-karijere.html).

Posjetom Danikena Megalitnom parku u Bolu, Osmanagić simbolično najavljuje promociju novih destinacija, ne samo u Bosni i Hercegovini (Visoko, Zavidovići, Stolac, itd.) već i u Hrvatskoj (Bol). Kulminacija ovogodišnjih posjeta Megalitnom parku u Bolu bit će dolazak čuvenog fizičara Nasima Harammeina u oktobru 2016.

Za 2017. Osmanagić planira biti domaćin izabranim međunarodnim grupama u maju/junu i septembru koje će kombinirati piramide u Visokom, kamene kugle u Zavidovićima i Megalitni park u Bolu. U septembru će mu se pridružiti autorica bestselera “The Expected One” Katlyn McGovan (SAD). Knjige su joj prodate u milionskim tiražima, a prevedene na više od pedeset jezika.

Na taj način dr. Semir Osmanagić nastavlja s pozitivnom promocijom regiona.

daniken i giorgio


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE