DANIALS Tešanj: Mi prodajemo legalno oružije i opremuMI PRODAJEMO LEGALNO ORUŽJE I OPREMU; KOJI JE NAJPOUZDANIJI MODEL PIŠTOLJA ?

Veliki broj građana Bosne i Hercegovine, iz oba njena entiteta, su upoznati i razmišljaju o legalnom naoružavanju koje traži se se poštuju zakonski propisi koji uređuju ovu oblast. Svaka osoba u BiH koja želi legalno da nabavi oružje, mora ispuniti opće i posebne uslove koji su propisani kantonalnim zakonima o nabavljanju, držanju i nošenju oružja (u Federaciji BiH) te Zakonom o oružju i municiji RS-a.

Iz kompanije DANIALS Tešanj koja se bavi prodajom oružja i municije, lovačkom i sportskom opremom su nam rekli kako je jedan od uslova za nabavku oružja i tehničko znanje za pravilno rukovanje oružjem te poznavanje propisa koji se odnose na držanje, čuvanje i nošenje oružja. DANIALS je prva adresa u Tešnju i okolnim općinama za sve one koji žele legalno nabaviti i posjedovati lovačko ili lično naoružanje. 

“Mi prodajemo legalno oružje i opremu. Kupci koji nam dolaze ali i oni koji po prvi put kupuju oružje raspituju se najviše oko modela koje imamo, oko cijene, dodatne opreme, municije, ali i ostale opreme koju nudimo, odjeće i obuće. Također kupce interesuju uslovi za nabavku legalnog naoružanja.”- kazao nam je Miralem Bahtić iz DANIALS-a.  Svi koji namjeravaju nabaviti oružje, rekli su nam iz DANIALS-a, prije svega moraju imati dozvolu za nabavku oružje od nadležne policijske stanice.

“Kod nas su najprodavaniji pištolji, ali i lovačke puške, municija i optike. Naš najprodavaniji pištolj je model CM 9, koji je dostupan u kalibru 9×19 mm. To je sigurno najpouzdaniji pištolj i najbolji izbor, ali i moramo istaći i najbolji omjer cijene i kvaliteta. Pištolj ima duplu akciju, što korisniku može ponekad veoma značiti kod opaljivanja hitca. Prodajemo dosta i polovnog oružja, ali vršimo i zamjenu staro za novo, i prva smo adresa kada je u pitanju otkup polovnog, rabljenog oružja.”- pojasnio nam je Bahtić.  

Redakcija/zosradio.ba