BiHDanas sastanak Čovića i lidera Osmorke, tema formiranje Vlade FBiH

Danas sastanak Čovića i lidera Osmorke, tema formiranje Vlade FBiH

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH najavila je da će danas u Mostaru sa SDP-om BiH i njihovim partnerima održati sastanak na kojem će biti razgovarano o formiranju vlasti u Federaciji BiH.

Delegacije sastanka koji je najavljen za 11 sati u zgradi HDZ-a u Mostaru će predvoditi lider HDZ-a BiH i HNS-a BiH Dragan Čović i predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić.
Očekuje se da će sastanku prisustvovati i ostali predstavnici Osmorke, a to su Elmedin Konaković (NiP), Edin Forto (Naša stranka), Semir Efendić (SBiH), Nermin Ogrešević (NES), a vjerojatno i predstavnici BHI KF i PDA.

Lider NiP-a Elmedin Konaković je prošle sedmice tokom boravka u Mostaru kazao da od ovog sastanka očekuje potpisivanje raspodjele odgovornosti i resora u Vladi Federacije BiH, te je najavio da će prije formiranja entitetske vlade biti predstavljen njen program rada. Treba istaći da početkom aprila ističe zakonski rok za formiranje nove vlade FBiH, a što će lideri koalicije tokom današnjeg sastanka u Mostaru dogovoriti javnosti će iznijeti na konferenciji za novinare, koja će se održati po okončanju sastanka oko 13 sati.

Visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE