NaslovnicaBiHDanas povrata...

Danas povratak bh. državljana iz Italije

Savjet ministara BiH donio je Odluku o evakuaciji bh. državljana iz Italije i za te namjene odobrio je 50 hiljada maraka iz tekuće budžetske rezerve. Za povratak naših državljana u narednim danima biće obezbijeđen čarter let na relaciji Sarajevo – Rim – Sarajevo. Među njima su najbrojniji košarkaši koji su u Italiji pohađali školu sporta, oni bi, u našu zemlju trebalo da stignu danas.

Nakon slijetanja u Sarajevo, prema preporukama zdravstvenih institucija, biće upućeni u izolatorij u Studentski dom na Bjelavama. Naredbom Federalnog štaba Civilne zaštite, od Međunarodnog aerodroma Sarajevo traži se da preduzme sve higijensko-epidemiološke mjere dezinfekcije prtljaga, a od Granične policije BiH da obezbijedi što kraće zadržavanje putnika na aerodromu.

Visoko.co.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.