NaslovnicaZDKDigitalni did...

Digitalni didaktički alati za podizanje znanja o zaštiti životne sredine

Danas je u Zenici održana prezentacija video materijala nastalog u okviru projekta „Digitalni didaktički alati u edukaciji djece i mladih o zaštiti okoliša, energetskoj efikasnosti i selekciji otpada“. To je projekat koji realizira Udruženje za socijalni, kulturni i kreativni razvoj ZORA uz podršku Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK.

Digitalni didaktički materijal je tako prezentiran direktorima osnovnih i srednjih škola u Zenici te predstavnicima Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta na čelu sa ministrom Spahijom Kozlićem.

Digitalni didaktički alati u formi „explainer“ videa će predstavljati dragocjen dodatak nastavnom procesu u edukaciji djece i mladih o ekologiji i zaštiti životne sredine. Videa su, tako, podijeljena u osam kategorija: ekologija, zagađenje zraka, zagađenje tla, zagađenje vode, otpad, reciklaža, očuvanje energije i savjeti u svakodnevnom životu. Video materijal je kreiran s ciljem da se može koristiti u nastavnom procesu u osnovnim ali i srednjim školama te će isti biti distribuiran svim osnovnim i srednjim školama u ZDK.

 

Ministar Spahija Kozlić je ovom prilikom istakao kako su očuvanje životne sredine i energetska efikasnost važna tema čemu je i ministarstvo posvetilo veliku pažnju u proteklom periodu, posebno u segmentu poboljšanja energetske efikasnosti škola u ZDK te istakao kako će i ovaj projekat i materijal nastao u okviru istog uticati na podizanje svijesti djece i mladih o potrebi očuvanja i zaštite okoliša.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.