NaslovnicaBiHPolitikaDanas finaliz...

Danas finaliziranje sporazuma o koaliciji SDA i SBB

Kako saznaje N1, danas u podne u zgradi Predsjedništva BiH biće potpisan sporazum o koaliciji stranke SDA i Saveza za bolju budućnost.

Dogovoreno je da se ide u koalicioni savez dvije stranke na svim nivoima.

Kako su ranije izjavili lideri ove dvije stranke Bakir Izetbegović i Fahrudin Radončić, koalicija će biti fokusirana na reforme posebno na ekonomske i na ulazak u NATO i evropske integracije. Prema ranijem dogovoru, u narednih mjesec dana trebalo bi da se završi sa uspostavom vlasti u Federaciji gdje će četiri ministarska mjesta DF-a pripasti Savezu za bolju budućnost.

Sutra će biti održana i sjednica Predsjedništva Stranke za BiH na kojoj će biti data konačna odluka o ulasku u partnerstvo sa ove dvije stranke, odnosno ponudi SDA da SBiH-u prepusti ministarstvo trgovine u Vladi Federacije.

Iz DF-a su poručili kako potpredsjednik Federacije Milan Dunović, inače njihov član, neće opstruirati potvrđivanje nove vlade.

Prema dogovoru SDA i SBB-a u naredna dva mjeseca trebale bi biti formirane nove vlade u kantonima. Posljednji korak je Vijeće ministara.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.