Lokalne TemeDan nezavisnosti obiljeżen u Gimnaziji “Visoko”

Dan nezavisnosti obiljeżen u Gimnaziji “Visoko”

Dana 29. februara 2024. održana je svečanost u Gimnaziji “Visoko” u čast Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Naši predani učenici su priredili izuzetan program kako bi obilježili ovaj važan državni praznik, o čijem je značaju govorio i direktor škole, Samir Purišević u svom obraćanju.

Učenica četvrtog razreda, Amila Dizdarević, otvorila je manifestaciju referatom o Danu nezavisnosti, obogativši naše znanje o nastanku ovog značajnog datuma i njegovom značaju za Bosnu i Hercegovinu.

Uz to, učenice četvrtog razreda, Lejla Džafo i Asija Hakulija, su svojom emotivnom izvedbom pjesme “Jedna si jedina” dodatno obogatile program. Posebno se ističe recitacija “Svjedočanstvo bosanske duše”, koju je pripremila Recitatorska sekcija trećih razreda pod vodstvom profesorice Aide Zečo, koju je napisala učenica Adna Šljivar. Cijelu svečanost je na gitari ispratio učenik trećeg razreda Rejhan Trubljanin.

Ovakve manifestacije ne samo da promiču kulturnu svijest među učenicima, već i pridonose zajedništvu školske zajednice. Važno je naglasiti kako su manifestacije poput ove od suštinskog značaja za razvoj učenika, inspirišući njihovu kreativnost i izražavanje. Također, doprinose profesionalnom rastu profesora, čineći školu mjestom poticanja duhovnog i intelektualnog razvoja.

U ime profesora i učenika Gimnazije “Visoko” želimo vam sretan Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine!

Visoko.co.ba/Gimnazija Visoko/Ajša Goralija


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE