Dan nezavisnosti BiH obilježen u Medresi „Osman ef. Redžović“

Danas je u Medresi „Osman ef. Redžović“ u Visokom prigodnim programom obilježen Dan nezavisnosti jedine nam domovine, Bosne i Hercegovine.

Program je započeo intoniranjem državne himne i učenjem ašereta, nakon čega se učenicima, profesorima i gostima obratio direktor, mr. Dženan Handžić, koji je čestitao Dan nezavisnosti, te istakao važnost sjećanja i obilježavanja ovog datuma.

Cjelokupan program su izveli učenici Medrese, predvođeni svojim profesorima. Pored horske sekcije koja nas uvijek obraduje izvedbama patriotskih pjesama, u današnjem programu su učestvovali članovi dramske i historijske sekcije. Dramska sekcija je uz dosta truda i zalaganja, kako profesorice Enese Suljić tako i učenika, pripremila odlomak iz Mešine „Tvrđave“. Bila je to premijera ove drame koju će naši učenici, nadamo se, još mnogo puta izvesti. Članovi historijske sekcije su sa prof. Emirom Uzunalićem napravili jednu veliku knjigu u kojoj su na jedan fin i slikovit način prikazali 14 000 godina dugu historiju ovih prostora, naroda i država. Projekat nosi naziv „Od Badnja do ljiljana“, zbog najstarijeg crteža pronađenog u pećini Badanj kod Stoca. Taj crtež se nalazi na prvoj stranici knjige, a na posljednjoj je grb sa ljiljanima. Uz sve pohvale za profesore i učenike, svim našim prijateljima čestitamo Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.