„Dan karijera“

Vijeće učenika tri srednje škole grada Visokog: Gimnazije „Visoko“, MSŠ „Hazim Šabanović“ i Franjevačke klasične gimnazije organizirali su „Dan karijera“, u okviru aktivnosti koju sprovodi mreža Vijeća učenika Bosne i Hercegovine.

Aktivnost je sprovedena u Kulturnom centru „Altındağ“ Visokog 30. aprila 2019. godine, a ima za cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca u zajednici, njihovog daljnjeg napredovanja, sve kroz razgovor s uspješnim ljudima koji su im govorili o svome uspjehu i ostvarenju ciljeva i na taj način motivirali srednjoškolce.

Govornici koji su govorili o svome životnom putu, motivaciji, interesovanjima, ali i odgovarali na pitanja prisutnih su bili: s. Kristina Marijanović, Nela Banjić, Adnan Mević, Enes Hodžić, te su na događaju prisustvovala i dva trenera mreSVUBiH-a od kojih je jedan Elmin Fehrić.

Inače, Dan karijera je aktivnost koju Mreža vijeća učenika ZDK provodi svake godine. Cilj ove aktivnosti je potaći srednjoškolce na razmišljanje o svojim daljim putevima te je cilj motivirati sve mlade na promjenu. Vijeća ucenika srednjih škola Grada Visokog su ove godine aktivnost radili zajedničkim snagama.

KC Altindag je bio domaćin 6 izuzetno zanimljivih predavača koji su razgovarali sa srednjoškolcima te je cjelokupni program ostavio utisak na mnogima. Nakon samog završetka predavanja, upriliceno je i simbolično osvježenje za sve prisutne.

mreVUK ZDK