Damar Omladine: Nastavljaju se aktivnosti Budi muško kluba u Visokom

Budi muško klub je jedan od projekata koje Udruženje “Damar omladine” sprovodi na terenu, kojim se pokušava utjecati na živote mladih ljudi sa područja općine Visoko, te kroz edukativne radionice i druženja motivirati ih da budu promjena svog društva, naravno, nabolje.

Budi muško klub će i u narednom periodu nastaviti i dalje sa edukacijama i pozitivnim primjerima zdravih životnih stilova, te pozivamo sve one Visočane/ke koji žele da se druže i uče, da postanu dio Budi muško kluba.

Teme koje su preostale projektom i na koje će se baciti akcenat u naredna dva mjeseca jesu vezane za zdravlje mladih:

– Spolno prenosive bolesti
– Kontracepcija
– Hiv
-AIDS
-Muškarac kao staratelj
-Šta je posao žene

Projekat je podržan od strane CARE Internacional, Perpetuum mobile iz Banja Luke, partnerskim organizacijama “XY” iz Sarajeva i “Snaga mladih” Mostar.

Podršku projektu daju Vlada Švajcarske konfederacije, Austrijska razvojna agencija i OAK fondacija.

Budi Muško, budi dio tima!

 

Visoko.co.ba/UG “Damar Omladine” Visoko

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.