Damar omladine i volonteri iz Inđije uskoro uređuju igralište OŠ “Kulin ban”

Poprilično zapušteno igralište uskoro će volonteri iz Visokog i Inđije promijeniti u koristan prostor

675

Članovi Udruženja građana „Damar omladine“, iz Visokog, kroz volonterske akcije imati će priliku da se upoznaju i druže sa mladima iz kluba “Železničar – Inđija”, iz Inđije (Srbija). U sklopu akcija mladi će se upoznati, te će svi zajedno raditi na uređenju i razvoju lokalne zajednice, kako bi na praktičnim primjerima shvatili značak razvoja lokalnih zajednica kroz volonterizam.

Prva aktivnost koja će se obaviti jeste aktivnost na području BiH, općina Visoko, kroz koju će učesnici projekta raditi na uređenju školskog igrališta, koje se nalazi u krugu lokalne Osnovne škole “Kulin ban”. Taj prostor je jedini koji može da posluži učenicama i učenicima ove škole da slobodno vrijeme provode na zdrav i koristan način. Teren je predviđen za košarku, rukomet, nogomet, tenis, odnosno, višenamjenski je. Stavljanjem “u pogon” ovog terena učenice i učenici škole moći će nastavne i vannastavne aktivnosti, kao i slobodno vrijeme, provoditi u zdravom i sigurnom okruženju.

U toku su pripreme za izvođenje projekta na igralištu OŠ “Kulin ban” Visoko.

Projekat je podržala SHL Fondacija, kroz program prekogranične suradnje MAB.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.