NaslovnicaBiHDa li će se v...

Da li će se vladajuća koalicija u Federaciji BiH raspasti uskoro?

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović rekao je da postoje dva načina za izlazak iz aktuelne situacije u Federaciji BiH (FBiH) – ili hitno rješenje ili raspad koalicije na svim nivoima.

“Jedan je način da se odmah sazove Vlada FBiH i da riješimo stvari o kojima bezuspješno pričamo već duže vrijeme”, rekao je Čović.

On je naglasio da sve firme koje su u vlasništvu FBiH moraju da dobiju novi menadžment, nadzorni odbor, vršioce dužnosti, a onda po proceduri i po ostalim zakonskim regulativama neka raspišu konkurs.

Drugo rješenje je, kaže Čović, razlaz.

“Ne možete praviti koaliciju na jednom nivou i govoriti da to radite uspješno, a na drugom nivou raditi ono što radimo sada u FBiH. Nama se desilo već dva ili tri puta i tako od vlade do vlade. Naravno da to ne funkcioniše i mi ne želimo tu participirati uopšte”, rekao je Čović za TV1.

On je najavio da bi sutra trebalo da se sastane sa zamjenikom predsjednika SDA Bakirom Izetbegovićem kako bi se pokušalo naći rješenje za očitu krizu u Vladi FBiH.

Čović kaže da nema ništa protiv ni sastanka sa liderom DF-a Željkom Komšićem, jer je stanje neodrživo.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.