Bamija je tradicionalno bosansko jelo, vrlo ukusno i primamljivo.
Istina je da treba duže vremena da se napravi jer se kuha lagano i na tihoj varti.
Zahtijeva mladu junetinu ili teletinu, a saft ćete dobiti uz pomoć sitno nasjeckanog luka i mrkve.
Uz ovakvo jelo, možete dočekati svakog gosta u vrijeme iftara,
Bit će vam potrebno 1/2 kg. junećeg ramsteka ili teletine, jedan niz suhe sitne bamnje, tri velike mrkve, nekoliko glavica luka, ulje, začini i paradajz sos.
Slijedite recept iz snimka i uživajte u večerašnjem iftaru!
Visoko.co.ba/Radiosarajevo.ba
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.