BiHCvitković: Mostarski sajam u potpunosti opravdao i premašio sva očekivanja

Cvitković: Mostarski sajam u potpunosti opravdao i premašio sva očekivanja

Mostarski sajam u proteklih pet dana okupio je oko 750 izlagača iz 20 zemalja svijeta, možemo reći da je po štandu u prosjeku sklopljeno preko 50 ugovora o poslovnoj suradnji, prezadovoljni smo i mislim da je ovogodišnji sajam dobar temelj za budućnost te da se na ovoj podlozi može graditi impozantna stvar, kazao je u razgovoru za Fenu glasnogovornik Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru Oliver Cvitković.

– Što reći o ovogodišnjem sajmu nego da smo prezadovoljni, prvo činjenicom da se sajam održao, jer poznato je u kakvim smo ga uvjetima organizirali. Prije pola godine nitko nije mogao ni sanjati da će ovdje doći 50.000 ljudi, da će se sklapati prijateljstva, nove poslovne suradnje i slično. Jako smo zadovoljni posjetom, a ono što je najvažnije, reakcije izlagača su izvanredne, svi su zadovoljni, uspjeli su sklopiti posao i, što je najvažnije, opravdali su svoj dolazak na Mostarski sajam – kazao je Cvitković.

Zemlja partner ovogodišnjeg sajma bila je Mađarska, koja je trebala tu ulogu imati i 2020. godine, no tada Sajam nije održan zbog panedmije covid-19.

– Mađari su nam ostali vjerni, došli su ove godine i podržali nas s četrdesetak svojih izlagača, predstavili su svoju kulturu i tradiciju, ostvarili niz poslovnih ugovora o suradnji, što nas iznimno raduje, te su nam najavili dolazak i sljedeće godine – naveo je Cvitković.

Naglasio je kako je po štandu na Mostarskom sajmu u prosjeku sklopljeno 50 do 60 ugovora o poslovnoj suradnji.

– Imamo vijesti da će nakon sajma biti otvoreno stotinu novih radnih mjesta za neke ljude koji su tu potpisivali ugovore. Da je samo jedno novo radno mjesto otvoreno nakon ovog sajma, mi bismo bili zadovoljni. Sajam je u potpunosti opravdao i premašio sva naša očekivanja – ocijenio je Cvitković.

Dodao je kako nije bilo lako u postojećim okolnostima organizirati jedan ovakav međunarodni događaj.

– Mi smo uradili čudo nad čudima, a to ne bismo mogli da nije bilo predstavnika Hrvatske gospodarske komore, Privredne komore Srbije, Gospodarske komore FBiH i Vanjskotrgovinske komore BiH. Sve su to naši prijatelji preko kojih smo uspjeli dovući veliki broj izlagača i polučiti ovaj impozantan uspjeh. Mislim da je ovogodišnji sajam dobar temelj za ubuduće i mislim da se na ovoj podlozi može graditi impozantna stvar – istaknuo je.

Dodjelom nagrada najuspješnijim izlagačima u petak je zatvoren službeni dio Sajma, a današnji, zadnji dan bio je rezerviran za dječji program.

– Ocjenjivali smo izgled štanda, posjećenost i ono što su izlagači ostvarili na Mostarskom sajmu. Abraham Grupa ove godine pomjerila je granice izlaganja činjenicom da su spojili kulturu i industriju na način da su na sajam doveli neka od impozantnih djela slikarstva u vrijednosti od 200 milijuna maraka koje je svaki posjetitelj mogao vidjeti. Danas smo imali dječji dan za naše najmlađe, s puno pjesme, plesa, zabave, a održala se također i modna revija, dakle zastor na ovogodišnju manifestaciju spustili smo u revijalnom tonu – kazao je Cvitković.

Pozvao je sve izlagače da i sljedeće godine dođu na Mostarski sajam koji će, kako najavljuju organizatori, ako ne bude problema s pandemijom, biti organiziran na još višoj razini.

– Izazovna su vremena, teško je bilo što planirati jer nitko ne zna što će biti sutra, ali mi smo optimisti, idemo s nadom da ćemo organizirati sajam i da ćemo se vidjeti i dogodine – poručio je glasnogovornik Međunarodnog sajma gospodarstva Oliver Cvitković.

Visoko.co.ba/federalna.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE