NaslovnicaBiHPolitikaĆuzulan: SDS ...

Ćuzulan: SDS će predložiti zakon o zaštiti javnih resursa i dobara u RS-u

Potpredsjednik SDS-a Dragan Ćuzulan ističe da su trenutnom politikom vlasti u RS-u ugrožena javna dobra i javni resursi.

– Ne mogu se javna dobra smatrati privatnim plijenom bilo čijim ili političkih stranaka. To je nedospustivo, bez koncepta i budućnosti – naveo je on na konferenciji za novinare u Berkovićima.

U SDS-u tvrde da se u Šumskom gazdinstvu „Vučevica“ iz Čajniča vrši neplanska i nezakonita sječa i izvoz te ugrožava preduzeće koje pozitivno posluje.

Predsjednik Općine Čajniče Goran Karadžić je rekao da šume treba vratiti u nadležnost općina da one odlučuju o svojim resursima, drvoprerađivačima i preradi drveta.

U Šumskom gazdinstvu “Vučevica” iz Čajniča od 21. jula protestirali su radnici nezadovoljni kadrovskim rješenjima u tom preduzeću.

vijesti.ba/visoko.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.