Čučuk Mirsad – demant na tekst pod naslovom “SDP Visoko: Husić, Čučuk i Tajić isključeni iz članstva SDP BiH”

Nakon pomenute objave plasirane od strane OO SDP Visoko, želim da svima javno objavim ono što sam mjesecima prešućivao. Naime, nakon dešavanja unutar OO SDP Visoko a naročito nakon zauzetog političkog kursa konstantnih kritika a bez nuđenja konkretnih rješenja, o kojima iz lične kulture i dobrog odgoja ja ipak neću još komentarisati, ja sam svojevoljno potpuno istupio iz SDP BiH a Statutarnom odboru SDP BiH sam uputio žalbu na rad OO SDP Visoko.

Odgovor Statutarnog odbora SDP BiH je nedvojbeno potvrdio DA SAM JA ISTUPIO a ne da me je OO SDP Visoko isključio, te da je OO SDP Visoko izvršio prekršaj Statuta SDP BiH (Zakon Partije) razmatrajući uopšte moje istupanje i donoseći pomenutu odluku.

OO SDP Visoko sada ponovo vrši prekršaj nepoštujući i sami Statutarni odbor SDP BiH jer nakon pismene potvrde O MOM ISTUPANJU plasiraju u javnost neistinu da sam ja isključen od strane OO SDP Visoko.

Napomenuo bih da sam za SDP do sada samo dao vlastiti novac, vrijeme i trud, te svoje ime i čast koja mi je vrijednija od svega. Takođe, davno sam javno rekao da ne želim bilo kakvo mjesto u nekoj komisiji, upravnom ili nadzornom odboru i ostao sam dosljedan tome, i svi koji me poznaju znaju da ništa od toga i nisam a sve se lako može provjeriti i dokazati.

Živim od svog poštenog rada a to što imam vlastita ubjeđenja i težnje da nam svima bude bolje sutra i što se na svoj način borim da to i ostvarim i pomognem svojoj lokalnoj zajednici je moja stvar kao i mojih prijatelja koji su uz mene.

U prilogu je originalna odluka Statutarnog odbora SDP BiH a zaista bih volio da se na ovom jednom pominjanju mene i završi ovo, jer bi bilo jako ružno i za neke politički pogubno da ja počnem objavljivati materijale i audio zapise kojih imam mnogo.

Pozdrav za moje prijatelje i dobre ljude!

 Čučuk Mirsad, dipl. ing.