Lokalne TemeSportCro Cup i Dalmatia Cup 2022: Najuspješniji Visočanin Faruk Čabaravdić u juniorskoj...

Cro Cup i Dalmatia Cup 2022: Najuspješniji Visočanin Faruk Čabaravdić u juniorskoj selekciji

Proteklog vikenda su na terenu Krbavskog polja kod Korenice u Hrvatskoj održanai CRO CUP I DALMATIA CUP 2022, dva velika međunarodna takmičenja koja se boduju za Svjetski kup FAI-a (Međunarodna vazduhoplovna federacija).

Veliki broj učesnika iz 16 zemalja (Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Slovenija, Austrija, Latvija, Norveška, Italija, Bugarska, Mađarska, Češka, Slovačka, Poljska, Njemačka, Turska, Švicarska i Sjedinjene Američke Države) imali su svoje predstavnike u četiri discipline F1A jedrilice, F1B modeli na pogon gumom, F1C modeli na pogon motorima sa unutrašnjim sagorijevanjem i F1Q modeli sa elektro motorom, u juniorskoj i seniorskoj kategoriji. Iz Bosne i Hercegovine učešće su uzeli takmičari iz Aerokluba Izet Kurtalić Visoko i Aerokluba Bihać u klasama F1A i F1B.

Najuspješniji su bili u klasi F1B gumenjaci, Faruk Čabaravdić u juniorskoj konkurenciji zauzevši 1. mjesto na oba takmičenja, dok je Malik Čabaravdić zauzeo 7. mjesto u seniorskoj konkurenciji prvog dana takmičenja poslije izborenog Fly Off-a, te 10. mjesto na drugom danu takmičenja. U klasi F1A jedrilice Elmin Kerkez je zauzeo 18. mjesto prvi dan takmičenja i odlično 8. mjesto na drugom danu takmičenja poslije izborenog Fly Off-a. Muhamed Šahinović je zauzeo 30. i 18. mjesto prvog i drugog dana takmičenja. Sve postignuto je ostvareno u izuzetno jakoj konkurenciji.  Modelarska sezona takmičenja se nastavlja i u narednim mjesecima, kada slijede dva međunarodna takmičenja Svjetskog kupa u domaćoj organizaciji (AK Mostar i AK Izet Kurtalić Visoko) početkom mjeseca septembra u Mostaru, 58. Mostar kup i 40. jubilarni Memorijal Izet Kurtalić.

Alen Jazić / Visoko.co.ba

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE