Foto KornerCrno-bijeli svijet: Kako živi Visoko kroz objektiv Mensuda Bećara

Crno-bijeli svijet: Kako živi Visoko kroz objektiv Mensuda Bećara

Mensud Bećar je poznati visočki profesor u MSŠ “Hazim Šabanović”, a također je i veoma aktivan umjetnik koji između ostalog na Facebooku ima stranicu “MB photo” na kojoj često objavljuje fotografije u crno-bijeloj tehnici iz Visokog.

U proteklih nekoliko godina, profesor Bećar je napravio neke od antologijskih slika Visokog koje će ostati kao trajni dokumenti i koje bi trebale značiti budućim generacijama Visočanki i Visočana.

Prizore, koje (ni)su učestali u našem gradu i koje je zabilježio ovaj visočki profesor i umjetnik, donosimo vam u ovoj sjajnoj fotogaleriji:

Redakcija / Visoko.co.ba

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE