NaslovnicaPreporukaCrna Gora zbo...

Crna Gora zbog značajnih troškova neće učestvovati na Eurosongu naredne godine

Crna Gora neće učestvovati na Eurongu naredne godine, potvrdila je Radio i Televizija Crne Gore.

“Nakon sagledavanja dostupnih resursa, troškova cijelog projekta i obaveza koje Javni servis očekuju u narednom periodu donešena je odluka da Crna Gora ne učestvuje na Eurosongu naredne godine”, navodi se na portalu RTCG.

Dalje se pojašnjava da je odluka donijeta zato što je procijenjeno da postojeće resurse treba usmjeriti ka finansiranju tekućih i planiranih nacionalnih projekata i organizacionih i programskih reformi.

“Pored značajnih troškova kotizacije, kao i cijene boravka u Velikoj Britaniji – suočili smo se i sa nedostatkom interesovanja sponzora, tako da smo odlučili da postojeće resurse usmjerimo ka finansiranju tekućih i planiranih nacionalnih projekata i organizacionih i programskih reformi, koje za sobom povlače i značajne investicione zahvate u opremu i prostorije”, kazali su iz Javnog servisa.

Podsjećamo Crnu Goru je na ovogodišnjem Eurosongu predstavljala pjevačica Vladana s pjesmom “Breathe”, a na takmičenje su se vratili nakon kraće pauze.

Također, Crna Gora bila je jedna od zemalja kojima su oduzeti glasovi žirija zbog “nepravilnih obrazaca glasanja”.

Naredni Eurosong održat će se 2023. godine u Liverpoolu u Velikoj Britaniji.

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.