Čovićeva “opsjednutost vlašću” i ulizivanje Dodiku mogu biti kobni za hrvatski narodŠemsudin Mehmedović za Vijesti.ba

Dragan Čović je sastanak HNS-a održao u Uredu člana Predsjedništva BiH koji je brže – bolje preimenovao u Ured HNS-a i ta činjenica sama govori ko je i kakav je političar Dragan Čović i koliko je za državu.

Poručio je ovo u razgovoru za Vijesti.ba zastupnik SDA u Parlamentu BiH Šemsudin Mehmedović, komentarišući poruke lidera HDZ-a BiH nakon današnje sjednice Predsjedništva HNS-a u Mostaru.
 
“Čovićeve instrukcije koje je oblikovao u deklaraciju mogle bi se definisati kao konstrukcije koje Čović više i ne krije u svojoj politici koju nameće hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini.
 
Njegova već objavljena, a još neusvojena ucjena da federalnog Doma naroda neće biti sve dok se ne izvrši izmjena Izbornog zakona potvrđuje njegove opstrukcije od trenutka kada je apokaliptično nestao sa scene poslije izbornih rezultata”, smatra Mehmedović.
 
Kako ističe, Čovićeva “opsjednutost vlašću” može biti kobna prevashodno za hrvatski narod u našoj državi koji se mora izboriti za svoje dostojanstvo “uz ovakve političare kakav je on”.
 
“Njegovo ulizivanje Dodiku koje treba posebnu psiho-sociološku analizu može nas povući u veoma tmuran period koji je pred nama. Zbog toga ovdje treba jasno reći da njegovo podržavanje Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara ne smije nikako uticati na MAP, jer ulazak BiH u NATO ne podržava SNSD. To je slijed stvari i svako onaj ko nije za percepciju stvarnog stanja u BiH nije trenutno za politike. A to znači – ko je za budućnost BiH je za NATO i za euroaatlanske integracije, pa tako i SDA!”, navodi Mehmedović.
 
 
(Vijesti.ba)