ZanimljivostiReceptiČorba od sočiva

Čorba od sočiva

Naš prijedlog za današnji ručak.

Sastojci:

1 veća glavica crnog luka

2 krompira

2 čena bijelog luka

100 g graška

200 g crvenog sočiva

1 bijelo pileće meso

po ukusu soli i bibera

1-2 kašičice ljute aleve paprike

1 kašičica svježeg vlašca

Priprema:

Bijelo pileće meso zajedno s kostima staviti da se kuva. U drugoj šerpi na mješavini maslaca i ulja izdinstati crni luk, pa kad zastakli, dodati režnjeve bijelog luka. Čim zamiriše, ubaciti kockice krompira i pržiti uz stalno miješanje. Dodati grašak, dinstati nekih sedam-osam minuta, a potom staviti oprano i ocijeđeno sočivo. Dinstati desetak minuta, pa podliti vodom u kojoj se kuvala piletina. Smanjiti vatru i krčkati. Začiniti po ukusu. Meso iscjepkati, pa ga dodati u čorbicu i nastaviti s kuvanjem. Po potrebi, nalivati pileću supu. Pred kraj začiniti čorbu svježim vlašcem i poslužiti.

 

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/nezavisne.com


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE