Sastojci:
30 g kakaoa
60 ml vruće vode
5 velikih jaja
180 ml slatke pavlake
240 ml mlijeka
50 g šećera
1 kašičica ekstrakta vanilije
1/4 kašičice soli
300 g tamne čokolade
Priprema:
Kakao rastopite u toploj vodi, promiješajte i stavite sa strane. U plitkoj posudi umutite jaja, dodajte pavlaku, mlijeko, šećer, ekstrakt vanilije i so. Promiješajte, a potom ulijte i smjesu kakaoa i vode. Na tavici rastopite mali komad maslaca na srednje jakoj vatri. Dvije kriške hljeba umočite u pripremljenu smjesu, a potom stavite na zagrijanu tavu. Pecite dva do tri minuta, a zatim okrenite. Na jednu krišku stavite nasjeckanu tamnu čokoladu i pričekajte minut-dva da se rastopi, a potom poklopite drugom kriškom i napravite slatki čokoladni sendvič.
Visoko.co.ba/nezavisne.com
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.