ZDKKulturaČlanovi Vijeća za nauku uručili ministru Mušiji nacrt Strategije naučno-istraživačke djelatnosti

Članovi Vijeća za nauku uručili ministru Mušiji nacrt Strategije naučno-istraživačke djelatnosti

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona Mirza Mušija održao je prvi sastanak sa članovima Vijeća za nauku ZDK-a.

Predsjednik Vijeća prof.dr. Dževad Drino tom prilikom uručio je ministru Mušiji prvi Nacrt Strategije naučno-istraživačke djelatnosti ZDK-a za period 2023 – 2027. godina.

Pored prof.dr. Drine, u izradi strategije učestvovali su i prof. dr. Edin Berberović, zamjenik predsjedavajućeg, te članovi Vijeća prof. dr. Belma Pojskić, prof. dr. Almir Huskanović, prof. dr. Bernard Harbaš,  prof. dr. Edina Rizvić-Eminović te pomoćnik ministra za visoko obrazovanje i nauku Arnel Kalušić.

Na sastanku je također razgovarano o narednim aktivnostima i saradnji Vijeća za nauku i ovog ministarstva, a naglašena je puna opredjeljenost nove Vlade razvoju naučno-istraživačke djelatnosti u ZDK-u.

Press služba ZDK / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE