SvijetAmerikaČile: Dvije osobe privedene zbog sumnje u podmetanje šumskih požara

Čile: Dvije osobe privedene zbog sumnje u podmetanje šumskih požara

Dvojica osumnjičenih, jedan vatrogasac, a drugi šumar, privedeni su zbog sumnje da su namjerno podmetnuli šumske požare u Čileu, koji su u februaru zahvatili centralne i južne dijelove zemlje i u kojima je poginulo 137 osoba.

Kako prenosi BBC, policijski zvaničnik Eduardo Cerna naveo je da su dvije osobe privedene zbog sumnje da su namjerno podmetnule požare.

Navodeći da je jedan od privedenih radio u gašenju požara Nacionalne šumarske ustanove, a drugi vatrogasac, Cerna je napomenuo da su ti ljudi optuženi za “podmetanje požara usljed čega je došlo do gubitka života”.

Tužilac Osvaldo Ossandon je takođe naveo da su otprilike četiri požara u regionu bila podjednako udaljena jedan od drugog i da su vozila za koja se smatra da su korištena za podmetanje požara pronađena u kući jednog od osumnjičenih.

Navedeno je da je u februaru izbio požar u prirodnom parku Penuelas Lake, otprilike 20 kilometara od grada Valparaiso u Čileu.

U požaru koji se zbog jakog vjetra brzo širio poginulo je 137 osoba.

Visoko.co.ba/federalna.ba/AA


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE