NaslovnicaBiHCikotić sa zv...

Cikotić sa zvaničnicima USK o alternativnom rješenju migrantske krize

Stotine migranata i dalje borave na otvorenom, u ostacima izgorjelog kampa Lipa u Bihaću. Boravak im dodatno otežavaju snijeg i niske temperature. Rješenje se još ne nazire. Danas bi trebao biti održan sastanak ministra sigurnosti Selme Cikotića sa vlastima USK o alternativnom rješenju.

Međunarodne humanitarne organizacije zabrinute su zbog katastrofalnih uslova kojima su izloženi migranti i tražioci azila u privremenom prihvatnom centru Lipa kod Bihaća. Poručile da se tim ljudima odmah mora pronaći alternativno rješenje.

visoko.ba/federalna.ba

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.