BiHCikotić: Cilj vaučera je pomoći bh. turizmu i digitalizirati ponudu

Cikotić: Cilj vaučera je pomoći bh. turizmu i digitalizirati ponudu

U ponedjeljak počinje prodaja turističkih paketa na odabranim online platformama. Vaučere mogu kupiti građani Federacije, a subvencionira ih Vlada Federacije, koja je za ovu svrhu izdvojila dva miliona maraka.

Sve je spremno, poručila je Farida Cikotić, pomoćnica federalne ministrice za turizam. Ugovori s platformama koje su zadovoljile javni poziv Federalnog ministarstva okoliša i turizma su potpisani, uputstvo za korištenje vaučera je objavljeno na web stranici Ministarstva i sutra će biti objavljeno na i platformoma.

“Platforme rade punom parom da bi unijele sve turističke ponude ugostiteljsko-smještajnih objekata koji su zainteresirani da ponude svoje usluge”, istakla je Cikotić.

Cilj je bio da se vaučerima poveća iskoristivost bh. turističkih potencijala, promocija domaćeg turizma i pomoć građanima koji žele da putuju i budu turisti, ali i digitalizacija bh. turizma. Cikotić pojašnjava da se građani, dok listaju ponude koje su već dostupne na platformama, upoznaju s destinacijama koje, možda, ove godine neće posjetiti, ali će ih se sjetiti sljedeće.

“Građani do vaučera mogu doći tako što će ući na portal jedne od tri platforme koje su zadovoljile uslove javnog poziva: eKupon, OdmoriuBiH i Citydeal, koje su sklopile ugovore do sada s ponuđačima ugostiteljsko-smeštajnih objekata, da izaberu destinaciju, odnosno, paket aranžman koji žele”, objasnila je Cikotić.

Favorizovanja hotela i drugih objekata, tvrdi, nije bilo. “Otvorena je mogućnost da svi ugostiteljski objekti koji imaju smještajne kapacitete i registrirani su za tu djelatnost imaju pravo, sklope ugovor s platformom prema pravilima poslovanja te platforme i to je to”, navodi Cikotić.

Lista ponuda će se, dodaje, nadopunjavati i ponude koje budu vidljive sutra neće biti i jedine.

“Ta će se lista ponuda nadopunjavati kako se bude neki ugostiteljsko-smještajni objekat odlučio da da svoju ponudu”, pojasnila je Farida Cikotić, pomoćnica federalne ministrice za turizam, gostujući u Dnevniku 2 Federalne televizije.

Visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE