NaslovnicaBiHCIK danas o o...

CIK danas o odluci utvrđivanja rezultata lokalnih izbora

CIK BiH bi danas trebala donijeti odluku o utvrđivanju rezultata lokalnih izbora održanih u našoj zemlji. Iako su lokalni izbori u našoj zemlji održani prije 14 dana, još nisu poznati konačni rezultati. Na sinoć održanoj vanrednoj sjednici CIK-a odbijen je zahtjev za ponovno brojanje skoro 2 hiljade glasova koji su stigli nakon predviđenog roka. Sjednici je prisustvovalo sedam članova CIK-a, od kojih su četiri bila protiv, a tri za ponovno brojanje glasova. Zahtjev jednog člana CIK-a je odbijen jer, kako su kazali ostali članovi, ne žele kršiti pravilnik, niti zakon.

Inače je riječ o glasovima pristiglim putem pošte iz inostranstva za Lokalne izbore u našoj zemlji održane 2. oktobra. Prema pravilniku komisije, glasački listići putem pošte morali su da budu poslani do 2. oktobra te da u centar za glasanje stignu do 4. oktobra u ponoć da bi ih Komisija prihvatila. Ovi listići jesu poslani do drugog, ali nisu stigli do četvrtog oktobra.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.