BiHCIK BiH: Preliminarni rezultati prijevremenih lokalnih izbora

CIK BiH: Preliminarni rezultati prijevremenih lokalnih izbora

Centralna izborna komisija BiH je objavila preliminarne i nekompletne rezultate prijevremenih lokalnih izbora.

Nakon 95 posto obrađenih biračkih mjesta u Bihaću je na vodećoj poziciji Elvedin Sedić (PoMak) sa 6.542 glasa.

On u odnosu na drugoplasiranog Hamdiju Abdića (SDA) za sada vodi sa više od 2.000 glasova razlike.

Adnan Habibija je na trećem mjestu sa 3.801 glasom za sada. Na četvrtom je Amarildo Mulić, a na petom Damir Đug, obojica nezavisni kandidati.

U Srebreniku su bila dva kandidata, obrađeno je 92,54 posto glasova i kandidat Trojke Adnan Bjelić vodi sa 100 glasova razlike u odnosu na SDA-ovog Nermina Tursića.

Prema podacima CIK-a je ostalo još otprilike 900 glasova da se prebroji, no prema stranačkim podacima je Adnan Bjelić pobjednik, a njegovu pobjedu proglasio je i lider NiP-a Elmedin Konaković.

Zijad Lugavić (SDP) je na ubjedljivom prvom mjestu u Tuzli sa 11.055 glasova što je za 3.800 više glasova od drugog na listi Mirnesa Ajanovića. Prebrojano je 93,7 posto biračkih mjesta.

Treći prema broju glasova je Omer Berbić iz Naše stranke, a kandidovali su se još i nezavisni kandidati Derviš Čičko, Almir Arnaut i Halid Žigić.

U Zvorniku je bio samo jedan kandidat, SNSD-ov Bojan Ivanović, koji je osvojio 15.293 glasa od ukupno 53.830 birača u ovom gradu. Prebrojani su svi glasovi.

Kandidati u Bratuncu su bili Lazar Prodanović (SNSD) koji je osvojio 5.057 glasova nakon 96,97 posto prebrojanih biračkih mjesta. Njegov protiv kandidat Srđan Rankić je dobio 2.981 glas.

U Vogošći je SDA-ov čovjek na čelu općine već dugi niz godina, a sudeći prema prebrojanim 93,75 posto glasova, tako će i ostati.

Migdad Hasanović je osvojio 4.838 glasova u odnosu na protivnika iz Trojke Adnana Šeraka koji za sada ima 2.742 glasa.

Visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE