NaslovnicaBiHCIK BiH donio...

CIK BiH donio odluku o prekovremenom radu

Zbog neosiguranih sredstva za izbore, CIK BiH je donio odluku o prekovremenom radu. Kako je kazao Goran Mišković, generalni sekretar CIK-a BiH, nije usvojen budžet institucija BiH za 2022. godinu i nisu osigurana sredstva za provođenje izbora.

Ističe kako nisu u mogućnosti da zaposle dodatno osoblje, kao za svake dosadašnje izbore, a u pitanju je do 80 dodatnih službenika koji rade na određenim poslovima u vezi s izbornim procesom. Objašnjava kako se oni zapošljavaju od četvrtog mjeseca sukcesivno, kako bi mogli na vrijeme da prođu adekvatne treninge i edukacije za posao.

U ovome trenutku je to ovjera političkih subjekata i registraciju birača za glasanje putem pošte.

Visoko.co.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.