NaslovnicaBiHCIK BiH danas...

CIK BiH danas o popuni Doma naroda Parlamenta FBiH

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine danas bi trebala da donese uputstvo o popunjavanju Doma naroda Parlamenta Federacije BiH.

CIK BiH će danas na sjednici, koja je zakazana za 10.00 sati, razmatrati Prijedlog Uputstva o izmjeni Uputstva o postupku provođenja posrednih izbora za organe vlasti u BiH obuhvaćenih Izbornim zakonom.

CIK je u novembru razmatrao načine raspodjele mandata u Domu naroda Parlamenta FBiH. Tada je dogovoreno da stručne službe pripreme konkretne prijedloge rješenja tog problema.

Iznesena su različita mišljenja da li se pri donošenju propisa za popunjavanje Doma naroda Parlamenta FBiH treba primijeniti popis stanovništva BiH iz 1991. ili 2013. godine, te kako po kantonima raspodijeliti mjesta koja pripadaju konstutitivnim narodima i ostalima.

federalna.ba/visoko.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.