Cijene sirove nafte rastu, u BiH nema novih zahtjeva za poskupljenje

505

Cijene nafte na svjetskom tržištu i dalje rastu. Jučer se sirova nafta tipa Brent prodavala po cijeni od 66,9 dolara po barelu.

To je najviša cijena sirove nafte od početka 2015. godine. U odnosu na januar 2015. kad je zabilježena rekordno niska cijena nafte zabilježeno je povećanje od skoro 15 dolara po barelu.

Iz Federalnog ministarstva trgovine za Klix.ba su potvrdili kako nije bilo novih zahtjeva za poskupljenje nafte i naftnih derivata na području Federacije BiH.

Istovremeno, zabilježen je i pad dolara. S obzirom na to da pad dolara utječe na jeftiniju nabavnu cijenu nafte, posljednje poskupljenje moglo bi time biti amortizovano.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.